မရရေအာင္ဇဲြနဲ ့ က်ဳိးစားပါ၊ ေသခ်ာဖတ္ပါ ၊ရေအာင္ေလ ့လာပါ၊ လိုအပ္ယင္ကူးယူသြားပါ၊ ျမန္မာနိုင္ငံသား အားလုံးအတြက္၊ပညာဓါန မ်ဳိးေစ ့ မ်ားကို အြန္လိုင္းကေနကူးယူရွာေဖြတင္ျပလက္ဆင္ ့ကမ္းထားတာပါ

ေျပာျပျခင္ပါတာကေတာ ့

My photo
Malaysia
ေလာကႀကီးတြင္ရုကၡ-သတၱေဗဒ အသက္ရွင္ေနထိုင္ေသာ-သတၱဝါတိုင္းသည္-သူ ့နည္းျဖင့္သူ စူးစမ္းေလ့လာ စမ္းသပ္ႀကသည္မွာဧကန္မလဲြပါ-ဒီလိုစမ္းသပ္ေလ ့လာရင္းႏွင့္ေအာင္ျမင္ေက်ာ္ႀကားတဲ့လူေတြ-ရွိသလို-က်ရႈံးသြားတဲ့လူေတြလည္းရွိႀကပါတယ္-ဒီအထဲမွာ-သင္ႏွင့္ကြ်ႏု္ပ္တို့ဟာ-ေဟာဒီကမာၻႀကီးတြင္ သက္ရွင္ေနထိုင္ေနသမွ်ကာလပါတ္လုံး-အရာရာအားလုံးကိုစူးစမ္းေအာင္ျမင္သမိုင္းတြင္ရစ္ေသာ-လႈသားတို ့ျဖစ္ႀကပါေစ(ကိုေဂၚလီ-အလင္းေရာင္ႀကယ္မွ)

ေကာ္နက္ရွင္ မေကာင္းလည္း Youtube ဗီဒီယို ေကာင္းေကာင္း ၾကည့္ရန္

ေကာ္နက္ရွင္ မေကာင္းလည္း Youtube ဗီဒီယို ေကာင္းေကာင္း ၾကည့္ရန္

မန္မာျပည္ကေန Youtube ဗီဒီယိုကို မထစ္မေငါ့ပဲ ေျဖာင့္ေျဖာင့္တန္းတန္း ၾကည့္ဖို႔ဆုိေတာ့ ေလာေလာဆယ္မွာ မလြယ္ကူတဲ့ အေနအထား တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ သုိ႔ေပမ့ယ္ ဒါကို ေျဖရွင္းေပးမယ့္ နည္းေလးေလး ေတြ႔ လိုက္ပါျပီ။ Feather Beta ဆုိတာေလးပါ။ Youtube မွာ ပါတဲ့ Like , Comments, Links နဲ႔ ဆိုဒ္ကိုေလးေစတဲ့ အျခားအျခားေသာ UI နဲ႔ Gadgets ေတြကို ျဖဳတ္ထားေပးမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ေအာက္ပါ လခ့္ကေန ဝင္ရပါမယ္။ ျပီးေတာ့ ပံုမွာျပထားတဲ့ Join "Feather" Beta ဆုိတာေလးကို ႏွိပ္ယံုပါပဲ။ ျပီးရင္ ကိုယ္ၾကည့္ခ်င္တဲ့ Youtube က ဗီဒီယို၊ MTV ေတြကို ရွာျပီး ၾကည့္လိုက္ရံုပါပဲ။စတင္လုပ္ရန္ေအာက္ပါလင္ ့ခ္ကိုနိပ္လိုက္ပါ။

http://www.youtube.com/feather_beta

အသံုးျပဳလို႔ အဆင္ေျပမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday 31 March 2013

ျပဳျပင္ထားေသာ အသားမ်ား စားသံုးျခင္းက သက္တမ္းတိုေစေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႔ရွိ

weeklyeleven-7-march10
၀က္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္သားျပား၊ ၀က္သားျပားႏွင့္ အျခားျပဳျပင္ထားေသာ အသားမ်ားကို စားသံုးျခင္းသည္ ငယ္ငယ္ရြယ္ရြယ္ႏွင့္ ေသဆံုးရန္ အႏၲရာယ္ကို ျမင့္တက္ေစဖြယ္ရွိေၾကာင္း ဥေရာပတိုက္တစ္၀န္း လူ ၅၀၀,၀၀၀ ခန္႔ကို ေလ့လာခဲ့ေသာ ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
အစားအေသာက္ပံုစံႏွင့္ က်န္းမာေရး ဆက္ႏႊယ္မႈကို လူ ၅၀၀,၀၀၀ခန္႔တြင္ ေလ့လာခဲ့ရာ ျပဳျပင္ဖန္တီးထားေသာ အသားမ်ား စားသံုးမႈႏွင့္ ကင္ဆာ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ အရြယ္မတိုင္မီ ေသဆံုးမႈတို႔ၾကား ဆက္ႏႊယ္ေနေၾကာင္း ေလ့လာမႈက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။



BMC Medicine ဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပခဲ့ေသာ သုေတသနတြင္ ျပဳျပင္ထားေသာ အသားမ်ားကို ေရရွည္ခံရန္အတြက္ သံုးစြဲသည့္ ဆားႏွင့္ ဓာတုပစၥည္းမ်ားက က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေရးသားခဲ့သည္။ ယခုေလ့လာမႈကို ဥေရာပ ၁၀ ႏိုင္ငံတြင္ ၁၃ ႏွစ္ၾကာ သုေတသနျပဳခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး လူ ၃၀ ဦး ေသဆံုးတိုင္း တစ္ဦးသည္ ျပဳျပင္ဖန္တီးထားေသာ အသားမ်ား စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ေသဆံုးျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသနက ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။
ျပဳျပင္ထားေသာ အသားမ်ား အမ်ားအျပား စားသံုးသူမ်ားသည္ ေဆးလိပ္ေသာက္သံုးရန္၊ အ၀လြန္ရန္ႏွင့္ က်န္းမာေရးကို ပ်က္စီးေစႏိုင္ေသာ အျခားအျပဳအမူမ်ား ပိုမိုရွိတတ္ေၾကာင္းလည္း ေလ့လာမႈက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ယင္းေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္ခဲ့ေသာ လူ ၁၇ ဦးတိုင္းတြင္ တစ္ဦး ေသဆံုးခဲ့ၿပီး တစ္ရက္လွ်င္ ျပဳျပင္ထားေသာ အသား ၁၆၀ ဂရမ္ေက်ာ္၊ ၀က္အူေခ်ာင္း ႏွစ္ေခ်ာင္းႏွင့္ ၀က္ဆားနယ္ေျခာက္ တစ္ျပားခန္႔ စားသံုးသူတိုင္းသည္ ၂၀ ဂရမ္ခန္႔  စားသံုးသူမ်ားထက္ သက္တမ္း ၁၂ ဒသမ ၇ ႏွစ္ ပိုတိုရန္ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၄၄ ရာခိုင္ႏႈန္းပိုမ်ားေၾကာင္း ေလ့လာမႈက ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။
ေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္ခဲ့သူမ်ားအနက္ လူ ၁၀၀၀၀ ဦးခန္႔သည္ ကင္ဆာျဖင့္ ေသဆံုးခဲ့ၿပီး ၅၅၀၀ ခန္႔မွာ ႏွလံုးေရာဂါျဖင့္ ေသဆံုးခဲ့သည္။ တစ္ရက္လွ်င္ ျပဳျပင္ထားေသာ အသား ၅၀ ဂရမ္ စားသံုးသူမ်ားသည္ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၅ ပံု ၁ ပံုခန္႔ ျမင့္တက္လာေၾကာင္း ေလ့လာမႈအရ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ တစ္ရက္လွ်င္ ျပဳျပင္ထားေသာ အသား ၂၀ ဂရမ္ထက္ ပိုမစားပါက အရြယ္မတိုင္မီ ေသဆံုးမႈမ်ား၏ ၃ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ကာကြယ္ႏိုင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း ဇူးရစ္တကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡဆာဗင္းေရာ္မန္းက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
Ref:BBC to eleven media.

No comments:

Post a Comment

ေနာက္ဆုံးတင္ထားေသာပို ့၁၀ခုစာဖတ္ရန္အရုပ္ပုံသို ့ေခါင္းစဥ္သို ့Read more စာအားကလစ္ပါ

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

အျမဲရွာေဖြတင္ျပသြားေသာမွတ္တမ္းမ်ာဖတ္ရန္

မိတ္ေဆြတို ့မွအေႀကာင္းအမ် ဳိ းမ်ဳ ိဳ းအႀကံေကာင္းေလးမ် ားေရးသားနိုင္ပါတယ္

ဒစ္ကာဘာရီခိုက္တဲ ့သယ္ရင္းမ်ား

Flag Counter